Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om att inte riktigt höra hemma.


Tuppen, havsörnen och jag

Alla sover på Möja.

Utom jag, tuppen, och den mäktiga havsörnen
som jag plikttroget följer efter.

Genom snåriga stigar i en skog jag aldrig satt min fot i, finner jag mig själv på rymmen.

I gryningen.

På en ö, låter jag mig förföras in i den okända, mörka och snåriga skogen.

I den täta dimman, minns jag nattens krogslagsmål medan alla ligger ihopkurade och sover.

Utom jag, tuppen, och den mäktiga havsörnen.

På rymmen blir jag fascinerad, av mystiken.

Och besatt av tanken, att aldrig på riktigt få vara en del av den svenska midsommardrömmen.

På behörigt avstånd, hör jag hur Näcken spelar vacker musik.

Mellan trädstammarna beskådar jag ett frukostskådesspel, jag inte vill låtsas vara en del av.

Ensam är stark, tänker jag.

Och lovar mig själv att aldrig någonsin igen, återvända till den missanpassade idyllen på Möja.





Fri vers av örnräven VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-26 06:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

örnräven
örnräven VIP