Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad döljer sig egentligen bakom sårande ord?

Jag vill sträcka ut min hand

För att fånga din bräckliga kropp

Ge den trygghet och värme om så

Bara för ett kort ögonblick frid

Stänga kylan ute med en värmande kram

 

Men det är så otroligt svårt att nå 

Fram till den rädda lilla flickan där bakom

Hon som sitter i mörkret och gråter

Tårar som aldrig får synas och höras

 

Väl dolda bakom en tuff och sårande attityd

Ser jag rädslan för att bli lämnad ensam 

Klamra sig fast i dina mörka ögonspeglar

När du gör allt för att visa dig ”duktig”

 

Kanske är det just för att jag verkligen ser

Hur liten och rädd du innerst inne är som

Du försöker bevisa motsatsen för mig 

 

Men jag kan inte avvisa dig trots sårande ord

För jag har sett din rädsla och dina ogråtna tårar

Hos den lilla ensamma rädda flickan i din själ

Jag har sett hennes bedjande blick om hjälp

Bakom den hårda mur du byggt upp med hat

 

Men som jag tror är så bräcklig att den skulle

Krossas och all instängd gråt skulle komma ut

Om jag verkligen vågade ge dig den kram din själ behöver




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-13 20:25



Bookmark and Share


  aol
Djupt berörande blev så berörd i mitt hjärta
2016-08-10

    Dan Myrbeck
Berörande o bra skildrat..
2016-06-15

  Ljusletaren
Klokskap att se bortom de sårande orden. Bra framfört/ kram
2016-06-15

  Michaela Dutius
Det finns många som omvandlar sig sjölva till isprijnsessor för att inte blodet som droppar ska avslöja deras smärta. Oerhört vackert skildrat i din text!

2016-06-14

  Magica VIP
Intressant fråga i din rubrik. Vemodig och stark dikt, kram.
2016-06-14

  ULJO
En klok text
2016-06-13

  Marita Ohlquist VIP
Fint av dig att finnas kvar i närheten!
2016-06-13

  Ida-Marianne
Så djupt medkännande och kloka tankar!
2016-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP