Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att översätta och delvis fritt tolka Leonard Cohens sång "Show Me The Place".


Visa Mig Platsen

Visa mig platsen där hjärtat börjar slå
Visa mig platsen jag har glömt varenda vrå
Visa mig platsen där himmel möter jord
Visa mig platsen där tanken blev till ord

Visa mig platsen, hjälp mig rulla bort en sten
Visa mig platsen för min kraft är alltför för klen
Visa mig platsen där ordet blev en man
Visa mig platsen där smärtan fick ett namn

Men ofred kom och jag gömde allt jag såg
En strimma ljus, en partikel och en våg
Men det fanns bojor bland livets alla krav
Det fanns bojor så jag älskade som en slav

Visa mig platsen där jag får bli din slav
Visa mig platsen som jag övergav
Visa mig platsen där himmel möter hav
Visa mig platsen med kärlek utan krav.

Visa mig platsen för kärlek utan krav......


Svensk text:
Copyright © 2016 Göran Gustafsson. All rights reserved
Engelsk text: Leonard Cohen - Show Me The Place


"It is better to be thrown into visible chains than into invisible ones."
- C.G. Jung - Liber Novus

Lyssna på "Show Me The Place":
www.youtube.com/watch?v=WCtoVoE5Mm4




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran Gustafsson VIP
Läst 575 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-07-02 21:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin översättning!
2016-07-03

  Ingrid Trolle
Berörande väl
formulerad dikt
2016-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP