Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bergtagen 2016

En plötslig kyla strömmade ut från rummet
vars väggar tycktes lysa av ett blått, metalliskt sken
en underskön, solbränd man i vita kläder
steg leende ut och bjöd till resa
in i den väldiga tunneln
för att utröna varför du miste balansen och föll så plötsligt
den där varma sensommardagen
när asfalten färgades mörk av blod från ditt huvud
”vi kör i skift” sa den uppsluppne vaktmästaren, som sköt in dig på båren
”den kostar 25 miljoner
och det har varit problem med mjukvaran
men skarp är den, den nya magnetkameran”







Fri vers av Anne G
Läst 326 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-09 12:27



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
en intressant dikt om ett olyckligt hårt fall.... och en något skrämmande undersökning
tycker om brytpunkten med den undersköne mannen i vita kläder - får mig att tänka på läkaren som en Kristusfigur...
2016-08-09

  Nils-Robert
Kan vara enskrämmande upplevelse på alla vis
2016-08-09

    ej medlem längre
det måste ha gjort ont ramla med huvudet i asfalten. lider med diktens du.
2016-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Anne G
Anne G