Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kall, kallare, kallast

Det kallaste jag varit med om
var när du kom tillbaka
och talade till mig
som om jag var en främling
men jag hade ju sett på
dina ögons reaktion
att du känt igen mig väl
då frös min stämma som
jag till is, de få ord jag lyckades
få fram blev frostbitna, konstigt sa du
att träffa en SÅ iskall person
inte så knepigt alls sa jag
det beror på
hastigt omslag i inne temperaturen
den sjönk ju just nu från +100 grader C
till -100 grader C
min kropp reagerar så
den är ju så barnslig ännu, du,
så när kroppens apparatur drabbades
av den där helt oväntade hälsningssignaturen
som du stod för: Den där köld skuren!
Då blev min ju kropp
den där isskulpturen....












Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-06 17:31



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
berörande text
2016-09-07

  ULJO
Bra skaldat
2016-09-07

  lodjuret/seglare VIP
Ballt, ballare, barlast...
2016-09-07

  Kim VIP
skuren? Som i regnskur alltså? Ja, bra formulerat i övrigt verkligen!
2016-09-06

    Dan Myrbeck
Bra skyddsmekanism
för en organism
för att slippa en schism.
2016-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt