Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natur vill ha det: Snyggt!

Man borde akta
och betrakta naturen
lika väl och gott som
sitt eget vardagsrum...

Inte slänga en massa skräp
omkring sig, inte släcka sin
cigarett genom slänga den
på marken och sen platta
till den med klacken av sin sko...

Inte spotta ut tuggummit där
heller, det blir bara ett eländigt
klet inte bara för människor som
trampar i det, utan mycket illa
för djuren kan det gå..

Och jag förstår inte alls, flaskor
som slängs där, illa nog det,
men varför måste de krossas...

Det är väl bara att ta med skräpet
hem och slänga det där... Lättare ju
än ta det dit... Nu är det ju bara
skalet kvar...









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-25 20:51



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Lärorikt och bra skrivet.

Folk är föööööööööööööör
bekväma!
2016-10-27

  Lars Hedlin
Bra och sant!
2016-10-26

  limerick
Så sant som det är sagt!
2016-10-26

  ULJO
Fint skaldat vännen
2016-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt