Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man kan inte bli profet i sin egen hemstad

Man kan inte bli profet i sin egen hemstad
ett uttryck som ofta använts av folk
som känt av detta tydligt om de kommit
tillbaka efter många års frånvaro
med ett bagage som varit annorlunda
än de som levt i generationer i samma stad
vad kan det bero på egentligen?
kan det helt enkelt vara så att den
svenska avundsjukan visar upp sig?
den klarar inte av människor som vågat
lämna rutiner den som vi kallar "gråa vardagen"
som sökt andra vägar stigar att vandra på..
att sticka ut gillas inte av de med dålig självkänsla
helst ska man leva lika vara lika tycka lika..
kallar det för ett "tyst förtryck"
den älskar att förminska själar..
personligen känner jag av detta
människor klarar inte riktigt av
att jag bott många år i Amerika
luften känns tät där jag nu bor
man ska inte tro att man är stor..
konstiga är att så många andra är
de har svar på i stort sett allt
vet hur saker & ting ska vara
lite som kom inte & tro att du är
någon bara för att du bott i annat land
man kan inte bli profet i sin egen hemstad
stämmer mycket bra & det finns
bara ett att göra & det är att
bara fortsätta leva sitt liv till fullo
den svenska avundsjukan
visar faktiskt sitt fula tryne
inte prata högt eller för mycket
om mina år i Amerika
det stör ordningen..









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-07 11:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Själv skulle jag sitta med spetsade öron när du pratar om det liv du haft och de erfarenheter du fått från Amerika. Men så älskar jag också historia, filosofi och livsöden.
2021-09-02

  Bibbi VIP
Detta känner jag igen.
2021-08-08
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP