Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var en vingklippt fågel

Du var en vingklippt fågel
ditt liv var kantat av svårigheter
din uppväxt bar på trauman
konflikter var vardagsmat
nedtryckt i fotsulorna passar in..
förminskning av din personlighet
gav stora inre sår i själen
älskad för den du var
bekräftad synliggjord fanns
inte på din familjs karta
stundvis kom ljusa stunder
men de var alldeles för få
du lämnade hemmet som ung tonåring
orkade inte längre leva i den miljön
livet väntade på dig..
åren gick många problem
fick du möta på vägen
men även mycket lycka
jag fick lära känna dig
så mycket som bara gick
du bar på ett osynligt skal
ett skydd mot människor..
skadorna i din själ satt djupt
istället för att öppna upp
plocka ut det som tyngde
lät du det stanna kvar
jag blev din vän och jag såg
igenom din sårbarhet
min hand sträcktes ut
du tog min och vänskap odlades
du var verkligen en fågel
med skadade vingar
gjorde allt för att fly från dig själv
nu finns du inte längre här
du har flugit iväg mot ljuset
som en fri fågel med helt nya
läkta starka vingar
din själ har äntligen fått frid
långt bort från tyngd & strid
när jag sluter mina ögon
ser jag dig sväva omkring & le











mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-04 12:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2023-01-05

  KYREUS of Sweden
Rörande
berör-
ande.
2023-01-04
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP