Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarflickor

En flicka i klänning
och skorna i handen
högklackade och röda
promenad på stranden
barfota i solskenet
brunbrända ben
inte ett enda moln
i solens sköna sken

En flicka i baddräkt
tårna i vatten
vollyboll i gruset
långt från skratten
naken på klipporna
pojkarna tittar på
nyfikna blickar
under himmel blå

En flicka i gröngräset
blommor i bukett
och en krans till håret
bunden ganska lätt
dans på bryggan
till dragspel och fiol
midsommardrömmen
precis som i fjol

En flicka på vägen
på en skön promenad
bortom drömmarna
från land och stad
mötet med pojken
ögonkast på gång
en trevlig förening
till kärlekens sång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 623 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-26 20:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Somrigt och fint
2017-01-29

  ResenärGenomLivet
Härlig dikt som ger längtan efter sommaren...
2017-01-28

    Dan Myrbeck
Lättsamt somrig
och härlig!
2017-01-27

  Niliboy
Fint om sommar, bad å ett äventyr!
2017-01-27

    ej medlem längre
Varmhjärtad dikt om vackra sommarflickor.
2017-01-27

  aol
En så fin dikt som ger mej sån längtan till stranden i min ungdom där livet bara lekte,
2017-01-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO