Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem behöver inte en hjälpsam granne?


Bert; Fick jobbet och planerar en date


Hej grannarna! Jag fick jobbet! 


Chefen såg att jag hade potential. Jag har provjobbat lite i veckan bara för att se att chefen och dom andra passar mig. Det känns okej so far. Jag har koncentrerat mig på säljet och hittills har jag sluppit städet och det där rätt äckliga steket.

Hamburgarna och allting kommer ju färdigt till Donken så det är ju inte mycket till matlagning det handlar om. Jag har dessutom upptäckt en knapp på kassan som heter ”avdrag” på priset som jag använder när kunderna vill betala kontant. De betalar fullt pris och jag slår in ”avdraget” i kassan, och tar mellanskillnaden själv. Det fungerar som en slags provision tänker jag mig för att komplettera den rätt sketna lön Robban erbjöd mig. Eftersom vi inte kom överens i reda lönepengar, så fick han släppa till lite genom den här fiffiga knappen jag hittade. Fattar ni, heltid i månaden är bara elvatusen spänn .Med ”knappen” verkar det i alla fall bli drygt fyrtiotusen spänn, skattat och klart och för samma jobb. Dom får skylla sig själva när dom inte betalar vad jag är värd. Kunderna får ju i alla fall betala det dom ska.

På fredag ska jag ha middag för min tjej. Ja, blivande tjej då. Hon vet inte om det ännu bara. Det är första gången vi har en date. Nu är det så att hon lider av någon slags cellskräcksfobi, så att hon måste ha space omkring sig. Min lägenhet är ju bara på tjugotvå kvadrat, så jag undrar om fru Olsson på tvåan, skulle kunna tänka sig att låna ut sin trea på fredag? Det vore även fint om nån kunde ställa upp med en platteve på minst 42 tum också, bara för kvällen. Min tjockis på sjutton tum funkar ju bara på ettan och sen är det ju lite skämmigt att teven bara har två färger. Sen är det lite krisigt med kaffe hos mig, jag kör ju bara med snabbkaffe. Är det möjligen nån som kan fixa en espressomaskin? Alltså ingen sån där larvig liten blank, som är manuell utan en riktig, för två koppar och med pruttrör för att blåsa upp mjölken? Jura ska visst vara bra?

Hjälper ni till nu till helgen kommer jag eventuellt att ompröva min troliga utevaro från den gemensamma städdagen nästa år.

Ni är goa grannar allihop! Obs. jag vill ha svar senast på torsdag kväll.

Over and out
Bert
PS. Hon käkar bara grönsaker. Jag kan bara morötter och gurka. Är det nån som har en kokbok om sånt? Eller kan sno ihop nåt på fredag för att stärka grannsämjan? 

                                                             @




Prosa (Kortnovell) av Elina Vacker
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-25 10:00



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
det gäller att ha attityd! ;))
2017-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker