Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan inte någon hjälpa till?


Bert; Som taggtråd

 

Hej, grannarna.

I morse när jag skulle pissa, gick det trögt och kändes som om en rulle taggtråd ville ut. Först blev jag skiträdd, för den här sjukdomen har jag aldrig haft förut. Jag trodde att det hade slammat igen, så jag tänkte att jag får väl runka lite då så kanske det rensar rören.
Jag satte på Rapport, som jag spelade in igår kväll, så jag fick med den där mörka som är så jävla snygg, heter hon Åkerman eller nåt? I alla fall, när hon sa "Norrköping", "polishuset" eller "godafton" så att de där rödmålade läpparna trutade, blev jag stenkåt direkt. Så jag satte bilden i pausläge med fjärren, mitt i hennes "ooooo", sen satte jag mig riktigt nära framför teven och körde en handtralla så det rök om det.

Men så blev den plötsligt slapp efter några minuter. Jag bara stirrade. Det har aldrig hänt förut. Men jag fattade att det kanske hade nåt med taggtråden att göra. Så jag rotade fram min gamla pipa i städskåpet och som tur var hade jag inte slängt piprensarna. Okej, det gjorde jävligt ont, men jag tänkte att drar jag lite fram och tillbaka så påminner det ju om sådär som skorstensgubbarna gör. Men jag fick inte ut nåt, trots att jag stack in den så den nästan försvann, det gjorde bara ännu mer ont.

Så jag fick ta isbehållaren i frysen och hälla upp i en plastpåse, som jag sen trädde på kuken. Sen blev jag sittande så medan jag tittade färdigt på Rapport. Vid vädret varnade de för en kommande köldknäpp  med flera minusgrader. Jag stirrade neråt permafrosten som hade brett ut sig mellan mina ben. Den där köldknäppen hade redan anlänt. Det blev inget mer pissande under den dagen, eftersom det är svårt att pissa isbitar. Men nu kryper det på igen. Taggtråden alltså. Det måste vara nåt jag har ätit, eller nåt. Eller en lågt hängande blindtarm. Har ni nån idé?  Går det över av sig själv tror ni eller behöver jag nån tablett eller så? Den känns förkyld på nåt sätt, så jag har i alla fall knutit en liten snedvirkad grytlapp jag gjorde i sexan, som halsduk runt roten. Vad ska jag göra? Tacksam för svar. Eftersom ni har så jävla svårt att visa mig uppmärksamhet genom att ringa på och sträcka ut en hjälpande hand, kan ni svara direkt på lappen som jag sätter upp i porten. 

Bert
PS. Fru Magnusson behöver inte bry sig. Hennes gamla underlivshistorier stämmer ju knappast in på mig i alla fall.   




Prosa (Kortnovell) av Elina Vacker
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-01 10:31



Bookmark and Share


  erkki
Vad mera ska jag skriva än Sjukt bra igen? Han har väl varit ute på riktiga dåligheter. Något sjukt som du vänder till något annat. Härligt!
2017-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker