Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Latin, rör mig inte...


Noli me tangere

Klosterliljorna i Vadstena
lockar till sig folk från morgon
till kvällen den sena
för nu är alla snabbt på bena
och inget alls får dem försena.

De flesta dem stilla beundrar
men bäst om ingen dem plockar
ej heller att andra tittare chockar oss
och över dem lägger sina rockar förstås!

Sen sätter sig ner, låter sig väl smaka
av sitt kaffe och medhavd kaka
och blomman därunder pressas platt
orkar inte uppåt trycka tillbaka...

Det ser ut som en ångvält gått fram
där de satt, nu är liljorna för evigt platta
de som innan var en blommande matta
nu är det bara att ihop de käraste kratta...

Nu stängslas de in som om de begått ett brått
eftersom folk inte tycks ha förstått
att ett så skirt skott som dessa
kan man inte pressa
med sina bakar ner
för då ett sker
då ser ingen dem mer...








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-24 14:27



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Inte alla har respekt för naturen!
2017-03-24

    Dan Myrbeck
Klart klumpigt! Bra inlägg.
2017-03-24

  ULJO
Bra skrivet.
2017-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt