Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubriken anspelar inte på en byggnad i huvudstaden, utan på fenomenet i texten, om. I badet skulle förekomma blad av rosor. Det har ju förekommit då och då under historiens gång, ej blott i boken eller film alltså.


Rosen-bad?




Liksom utförande av 'luftgitarr',
existerar nu även 'luftbad'.
I bassäng utan vatten.

En sport som ännu inte helt vunnit erkännande
och därför heller inte kvalificerat
sig som en scenisk upplevelse,
vilken svårligen skulle låta sig göras där.

Vidare finns häri inga medaljer ännu att dela ut.
Några mer personliga håvor eller honorar
finns inte att göra där än
och få är dess utövare även.

Till dem räknas mest tokar,
fulla individer och nedlagda ansträngningar
av fritida ockupanter samt andra 'kriminella element'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 262 gånger
Publicerad 2017-04-01 13:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP