Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olika sätt att förklara verkligheten. Som för ett barn. Med ord som går att förstå, med enkla medel. Jag är extra förälder till en tjej som har Aspbergers syndrom. Autistisk är hon. Ständigt 7-15 år alltså. Ibland har hon frågor.


Något litet om olust





Olust är en brist på vilja att agera.
Brist på skapande glädje.
En vilja att sova sig igenom
eller redlös ta steget in i en annan verklighet.

Via olika sätt att berusa sig.
Bli förälskad.
Prova olika sensationer
genom sex, knark eller alkohol.

Sjunka genom golvet.
Ta sig till en plats
där jaget får vara ifred med sin vilsenhet
och som utslagen ur en gemenskap
med kanske trivsel.

Samhällets sätt att agera
är förstås en serie av motmedel eller vaccin
för att isolera
vad de upplever som giftigt
för andra människor att omfattas av.

Drabbade människor ses som 'sjuka',
Så länge de omfattas eller upplever trygghet
att vara i en sådan existens och tillstånd.
Medlemmar av samhället
kan få för sig det finns individer
'och vi andra'.

I själva verket kan vi alla drabbas stundom
och ingen kan därför sägas
vara immun mot att bli kriminell, asocial
eller på annat sätt 'störa ordningen'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-04 15:52



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Bra skrivit och gjort
bara att hoppas att
folk tar till sig
DETTA STORT
OCH FORT!
2017-04-05

  Nanna X
En riktigt klok dikt. Dock kan ingressen få läsaren att känna sig lite dum.
2017-04-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP