Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Individ kan en vara, om en eller annan myndighet eller vårdinrättning skulle vilja veta om en lever, vad en i så fall tycker. Så en blir åtminstone statistiskt säkerställd eller som en mer osäker person. Va? Finns jag också?


Hörbarhet kan vara så olik




Ibland, är ofta mer förekommande.
Mer frekvent från en viss person än från en annan.

Två gånger i timmen, om dagen, veckan, månaden, året eller i stort sett aldrig är ibland det sätt på vilket en människa urskiljer medlemmar av familj och släkt, vänner och bekanta, tämligen obekanta och rena främlingar.

Ibland får en mera påstötning av främlingar och andra som vill sälja på en något än att någon en verkligen tror sig känna skulle höra av sig.

Jo, jag skulle vilja köpa ett par snören till mina skor.
Ni har bara kortare snören, än rätt längd?
Ni har skor till salu, men inte snören sedan till dem?
Då är det bara som vanligt alltså.

Att vi skulle leva i en huvudlös värld vet du väl redan.
Men människor tycks ju ha huvudet påskruvat ibland i alla fall.
Samhället runt om fungerar ju fortfarande.
Nåja, någorlunda i alla fall.

Anarki blir det först på onsdagar.
Jämna veckor.
Annars är det torsdagar eller fredagar.

Lever vi i en förändrad värld, säger du?
Du menar väl 'föränderlig'?
Du har vaknat nu?
Du tyckte dig sova innan?
Mardrömmen var ingen nattlig dröm.
Du lever den, nu också.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-08 09:10



Bookmark and Share


  ULJO
Bra betraktelse kring vår värld i ständig förändring
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP