Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Hedlund


En vanlig vecka

En vanlig vecka

Skörheten gjorde sig påmind
när en vän inte fick fortsätta sin vandring
på jorden och sorgen flyttade in i ett hem

giftgasen strömmade över ett annat land
där sorgen bor

på mattorna
tränas för att rörligheten ska behållas
ålderstecknen knackar på

i en källare delar poeter
ord och vin

med olika glasögon
betraktar vi varandras verksamhet

etik ur ett barns perspektiv
hur ser den ut

sittande i en cirkel
delar de heliga dårarna
tankar kring ordet
han kom ridande på ett åsneföl

barnet blåser på den tomma handsken
i tron att den ska fyllas med vatten igen

tvätten gungar i en trumma
torkades i en annan trumma
värme skåptorrt

59 missiler avfyras
mot ett militärt mål

betraktarna delger vad de sett
perspektiven riktas åt många håll
glasögonen har olika stryka

en lastbil kör rakt in bland människor
den här gången i vårt land
och sorgen flyttar in

fotografiet visar pojken
sittandes på en gren
blicken ser ut över träden
hans värld är trygg

i kyrkan delas tonen
i envishet trotsar vi mörkret

vända mot norr, öster, söder, väster
läses orden
ljuder tonen

jag vill dig väl

© Eva Hedlund fd. Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 775 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-04-08 18:50



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tänkvärda tankar !
2017-04-12

  Kim VIP
Fint skriftat att på en sida få in precis nästan allt!
2017-04-12

  i af apa
Dessa vanliga veckor... ja berörande.
!
2017-04-11

    © Birgitta Wäppling VIP
Starkt och berörande.
2017-04-11

  Stefan Albrektsson
Sorgens och glädjens vilt växlande dans - varje vanlig vecka är fullkomligt ovanlig - och, ja, måtte vi trotsa mörkret!!
2017-04-10

  Anya VIP
Som ett flygfoto över dels diktarjagets perspektiv men också Sveriges. Starkt berättat i poetisk form.
2017-04-10

  M.A.J.R
En sådan djup känsla du har i din text väldigt berörande vill jag säga!
2017-04-09

  KYREUS of Sweden
Stark etik.
2017-04-09

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2017-04-09

  Peter Olausson VIP
Tack Eva, en text med vemodstyngd men med ett sådant hopp: "jag vill dig väl"
2017-04-08

  ULJO
Fint berörande om vardagens stråk
2017-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP