Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Gubben är sköljd' som det inte stod att läsa på skylten som inte hängde vid asken med jordgubbar det gick för allmänheten att ta av för den som passerade luckan hos SL under en het sommardag någon gång under 1976.


En tolkningsfråga?



Du är tokig nog att betrakta alla som vänner,
godtrogen som du är.
De måste först bevisa motsatsen.
Att det är du som är klok
och att det är de som har en skruv lös eller två.

En del människor har huvudet påskruvat ibland också.
Fast det kan då mera bero på
vad de gjort en smula innan.
Än att det skulle ha något
med 'arbetstid' eller 'fritid' att göra?
Det är ju väldigt svårt att ta rast
om en är rastlös nog att vara arbetslös.

Där har de mer engelskt talande en smula f'örsprång.
De kallar tillståndet
för 'between jobs' eller något i den stilen.

Många i England talar just engelska.
Det är troligen så de gör sig förstådda med varandra.
Till och med döva och blinda kan vara födda där.
De kallas då infödingar.

Fast på mera fritiden
kan de ta ut semestern som turister i Sverige.
Även då kan de tala engelska.
Faktiskt också deras barn.

Vilket kan imponera på svenskar.
Som gärna blir just det, imponerade.
En del svenskar provar sin engelska på dem, turisterna.
Från England.

Om dessa, turisterna,
inte förstår den sortens engelska.
Det kan ha sina sidor samt orsaker.

Antingen för att svensken lärt sig språket
i skolan, på brevkursen,
eller för att de, svenskarna, har just svensk dialekt.

Nu är engelsmännen i och för sig kända för sitt tålamod,
sin möjliga stoiskhet, sin humor
och sitt humör,
så de tar kanske inte så hårt på saken.

Som jämförelse,
res gärna till Oslo, Skottland eller Prag,
Paris och Tokyo, 'Orienten'...
bara för att nämna några tänkbara resmål.

En del har upplevt litet av varje
så de har utvecklat
en viss vana för att det visst
skall finnas andra än de själva, här i världen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-14 13:41



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
En text som balanserar väl mellan humor och djupanalys, med en som smula världsvant perspektiv... ändå med överjordisk (nästan låtsad) förundran!?!

Jo, gäller ha sina huvuden påskruvade ej bara vid påsk.... utan även i mer eller mindre ömsesidiga situationer!?!
2017-04-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP