Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto (c) Minkki Huldén


Det finns en särskild glädje

 

 

i stunder av självvald isolering

från världen, den stora, ödesdigra,

och den närmaste omvärlden,

från vänner, bekanta, tidningar,

 

i den idealiska tiden, idetiden,

då avstånd tas från bekymmer

och alla moment som försenar

den livsviktiga kampen med en själv,

 

att då erfara hur omvärlden reagerar,

vänner får spunk med ens osynlighet

och ingriper, envar på sitt sätt,

 

och plötsligt ser man sig själv med

andras ögon, blir varse mumifieringen

som inträtt i processen

 

Det finns en särskild glädje i

att bli upptäckt just där,

i det hemliga mörkret

under den grå filten

 

att inse, ju mer osynlig man gör sig,

desto mera sedd är man av dem

som inte bara kallar sig, utan är

ens vänner

 

 

2017-04-15  18:37

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-15 17:41



Bookmark and Share


  Cahaya
Underbara vänner som letar och finner...
Trösterikt text som lämnar hopplösheten utanför...
2017-04-19

  Gunnar Odhner
Bra när det är så...
2017-04-16

  soligajag_1 VIP
Så fantastiskt berättat om att "stänga av" och vara efterlängtad av sina käraste vänner! Det är "riktig" vänskap!
2017-04-16

  walborg
Vilken fin berättelse om vänskap - alla har vi våra stunder men desto roligare när någon tittar in i hålet.
2017-04-15

    ej medlem längre
Jag vill vara din vän
jag saknar din närvaro
och oroas av din tystnad

Jag vill berikas
av dina kloka tankar




2017-04-15

  i af apa
Vad vackert berättat, hurra för dessa vänner!
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP