Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ensamhetsfundering, ge gärna förbättringsförslag


GLAD PÅSK 2024

 

så annorlunda
varje år
är påskglädjen vi får

i barndomen
var det ett Fazers mignonägg
vars skal försiktigt knackades sönder,
lite kaffe i små mockakoppar,
en bit av mormors pas'ha
på små assietter

i ungdomen
klipp-och-klistra-dekorationer,
äggmålning med vänner
och vid kaffebordet på assietten
en skiva halva som, fuktad med
lite kaffe intogs med en kaffesked

i vuxendomens
"olika på olika tegelbruk"
ingick franska pastiller, wienernougat
till kaffe, kakao eller te,
en grövre ägghantering - "giljotinering" -
av de hårdkokta, 
eller lekfullare - knackning och rullning 
av de påskmålade äggen

i ålderdomen
"andra tider, andra seder"? Nej!
bara oändligt mer förenklade, men samma glädje:
tre röda ägg står stadigt i vita tejprullar, 
vart och ett kyrkligt välsignat, men
under olika år, står där, påminner
om gångna påsknätter på sångstarka ben

även om kyrkobesöket nu
sker på distans, sittande ensam
framför den förmedlande datorn,
även om rösten åldersraspar 
sjunger själen med som förr:
Christos anesti! Glad Påsk!



 

2024-04-01  02:02

 

 

 

 

 




 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-01 01:03



Bookmark and Share


  Sorunda-Pelle VIP
Önskar dig en glad påskvecka med mycket mi
2024-04-02

  Bibbi VIP
Allt, allt gott!
2024-04-02

  Poeten Salvador VIP
Glad påsk, Minkki
2024-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP