Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla har vi nå´t i bagaget!

Häromdagen blev jag hembjuden
till en person där jag aldrig varit innan...

Där samlades folk i alla åldrar, under tiden
vi väntade på att alla skulle komma bjöds vi
på drinkar och tilltugg...

Pratet föll glatt om ditt och datt... Och jag som
bara kände få av gäster kände mig som hemma
ändå, för samtalen föll så gott på om allt
som hänt sen folk var där sist...

En berättade att hon stoppats att gå ombord på
flyget då det visade sig på kollen att hon hade
ett farligt föremål i handväskan, hon som den
fick följa med bakom ridån... Detta visade
sig vara en nagelklippare av stål som togs
ifrån henne, den kunde ju användas
som vapen... En annan berättade om
en pincett hon hade med sig på flyget,
även den fick hon lämna ifrån sig,
visste hon inte att vapen var inte
tillåtet att föra med sig ombord...

Det var de som hade flugit ut från Sverige.

Då berättade en om när hon skulle åka hem
ifrån England och hennes väska lystes igenom
då gick STORA LARMET, VAKTER DÖK
UPP FRÅN OKÄNT HÅLL TOG HENNE
SOM VÄSKAN LÅNGT BORT. HON HADE
JU TYP, EN BOMB ELLER STOR GRANAT
I VÄSKAN, VAR HON RIKTIGT KLOK...
UTAN VETT ELLER SANS...
GALNING TAGEN PÅ
BAR GÄRNING DETTA
KUNDE STÅ HENNE DYRT!!!

Hon sa, det är bara STENAR...

Tystnaden la sig som en mur emellan
henne och gardet... Hon fick plocka upp
föremålet, en stor plåtburk, hon tog av
locket, hällde ut en hög stenar på bordet...

Frågan kom direkt, vad 17 skulle hon med
stenarna till, vad sysslade hon med, hon sa
hon läste geologi, hade tyckt att de var så
fina ville ha med dem hem...
I forskningssyfte...

Syfta dig hem med dem, sa de...











Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-04 09:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt