Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nå´n måste vara här...

Det är nå´n här i min lägenhet
som inte städar undan efter sig
lämnar tallriken på bordet med
halvtömda mjölkglas som ölglas...
Verkligen en utan ordning och reda...

Annat är det med mig...

Och i fönsterkarmen såg jag nu en mugg
med gammalt kaffe i... Man kan undra hur
länge den stått där...

För att inte ta om bordet i vardagsrummet
där är det garner och prylar i drivor... Jättesvårt
att ens lägga ifrån sig nå´n liten sak... Det finns
ingen plats för mer...

Böcker om allt möjligt ligger uppslagna överallt...
Bokmärken är tydligen okänt...

Vid ytterdörren är det skor i rader, inte lätt
att varken ta sig ut eller in... Lätt att snava...

Färdigskriva brev ligger sedan en vecka klara
att skicka... Man kan undra till vilken nytta...
Men det händer nå´t med dem, jag ser ju
att de flyttats en bit mot utgången...

Sax efter sax köps hem... De bara försvinner...
Men de kan dyka upp på de mest underliga
ställen, den bästa saxen hittade jag i en
brevpappersask...

Igår hade jag FYRA par läsglasögon, nu hittar
jag bara ett par, så där ser ni hur jag har det...

Slarvig av sig är den personen verkligen för
härom dagen när jag skulle gå ut, då hittade
jag inte nyckeln till ytterdörren, där den
brukar ligga, DÄR JAG ALLTID brukar
lägga den, där fanns den som sagt inte,
jag gick ut ändå, när jag skulle stänga
igen dörren, då såg jag att DÖRRNYCKELN
satt kvar i låset... Så jag hade sovit för öppen
dörr hela natten... Så glömsk är den personen
också... Man kan ju undra vad som skall
hända härnäst...
















Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-09 14:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag förstår ingenting. Menar du att det finns fler än en som verkar då du själv intet ont anande? Över halva Sverige rapporteras det in mystiska fenomen, som det hemma hos dig bara är ett som exempel på. Måtte vara en liga. Jag har en tid anat det legat och slumrat en journalist inom dig och att denna rapport bara är en av flera, vilka som legat för fäfot och velat 'komma ut'...
2017-06-11

    ADI Nehlin
Den där någon kan vara en besvärlig typ. Väl skaldat!
2017-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt