Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under en bänk i parken Humlegården i Stockholm låg ett wienerbröd och såg ensamt ut. Till det fick sällskap av ett gäng fåglar. Sedan var dess saga all. Då en människa äter det blir det ofta smulor kvar.


Du har allt under kontroll?




Med segling är det som med annan konst, dansuppvisning eller fotboll i allsvenskan.
En måste bara veta vad en gör.
Då är det litet enklare att ro eller paddla.
Andra saker som kan vara av intresse är en uppsättning regler.
En flytväst, att kunna simma.
Det känns dock mindre viktigt i sport på gräs.
Att bära flytväst eller att kunna simma.
Såvitt du inte spelar golf eller rider en häst och hamnar i ett vattenhinder.
Själv anser jag att hopp med hästar har något att lära av golf.
Varför?
De har bunkrar med sand.
Istället är hela banan full av sand på hästtävlingar i teve.
Löjligt.
Det har de inte i ishockey.
Vem har ens sett en människa gå på en match vid rinken, med en osynlig hink med glittrande sand och spikar i?
Istället har bengaliska eldar med sig in på fotbollsmatcher.
Sådana ser en sällan till något av i tävlingar i rodd.
Då säger kortfilmen så mycket mera.
Det var en sådan där retfull stickreplik nyss.
Det sades ingenting med någon mun.
Men bildspelet satte ändå som rekord i att fälla publiken, som blåst i medvind.
Litet humor och som retsticka i ett.
Kortfilm är litet som storm i 'ett vattenglas'.
Spännvidd i segel som dessa.
Som att sätta tänderna i en citron, i tron att det är en napoleonbakelse.
Det är inte lätt att vara kapten heller.
Se bara på filmer som 'På djupt vatten', 'Likt en haj jag mötte på restaurang i hamn' samt 'Akterut sitter sällan kajutan'.
Men har en bara litet svid i seglen, har ett väl trimmat roder samt sitt drivankare i lä, då kan en nog slå en strike i rätt nät.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 519 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-06 17:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP