Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det rörde sig om en byracka eller ung man, fick Jack aldrig reda på. Men för honom kunde det nog kvitta. Han befann sig i en bok av Agatha Christie och deckaren han läste var spännande. Den hette 'Varför bad de inte Evans?'


I bilkön den tredje oktober 2023





En dag när Jack satt i en svart taxi. Överhörde han ett samtal mellan två kvinnor, i bilen bredvid. Det väntade också på grönt. Det var i mitten av juli, en 27 grader varmt och en smula bris. Såväl deras fönster var nedvevade, som de var även i den Mercedes han själv färdades i. Att de satt i en gammal risig Pontiac, gjorde inte saken stort bättre. Plötsligt började de tala högt med varandra. Som för att höras i bruset från trafiken. Som han kom att sitta i bilen bredvid deras, gick det knappast att höra dem. Det var som en pjäs på teatern och han satt på första parkett. Den äldre talade först och den yngre kvinnan verkade ivrig att få veta.
- Du vill ha honom?
- Jo.
- Är han då en hund?
- Hur menar du då?
- Han kommer nog inte bara för att du visslar.
- Utan hur då?
- Du måste visa honom på ett ben, visa var att gräva ner det till en regnig dag, samt...
- Ja?
Mer hördes tyvärr inte. Bilen de talande befann sig i körde då det blev grönt. Och medan taxin han satt i svängde, de hade att komma iväg rakt fram.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-26 18:28



Bookmark and Share


  Silverstripe
Jack hade även en bönstjälk. Och det har egentligen inget med köer att göra men mer med en strävan att uppnå. Vad de i bilen bredvid ville uppnå är för läsaren avsvängt men inte på något sätt därför poetiskt begränsat.
2017-08-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP