Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har för mig att det här är nästan som en sorts repris, upprepning eller liknande. Trots att 'Inhemska Dagblad' hotar med att gå i konkurs om det inte får bli klassade som nationens sista kulturella bastion. Och för lekamen, kanske.


Läste i en skrift igår... (Skräp av år 2012)






...tror det kan ha varit 'Hemsk damtidning',
att familjerna på slotten har så bråttom
och så mycket att göra att de inte hinner
betala för skratt.

Men hålla sig, det kan i alla fall
och medan de ändå håller på med det de gör.
Hinner både mor kulla och andra Sofis höns
att plocka sina fjädrar och låta tuppen
komma till, sin rätt säkert.

De håller sig med djur också.
Hästarna herr Andersson, Petterson, Bergström
och något slag. Även hundar och apan Age
verkar ha slag i sakernas tillstånd.

'Hänt i vecket' är en annan helt som seriös
skvallertidning att läsa lusen av de senast kända.
Där i går det att läsa om såväl folk som fä.

Både de som sitter där de står
och de som springer ärevarv
runt udda stolar i oval ring.
Till spelad musik och de vilar sig ibland,
för det gör musiken i holmens drottning av Sylt.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-28 08:48



Bookmark and Share


  Silverstripe
En kommentar om en text som handlar om en text torde svinga sig upp på något metaplan. Eller ner alldeles som säkert beroende på skriftlig kvalité och ståndsmässighet? Härmed vilar läsaren.
2017-08-28

  ULJO
"'Hemsk damtidning"" strålande
2017-08-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP