Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Beethoven levt nu, hade han varit... Minst sagt gammal. Ibland kommer någon på att skriva om någon som dog, för ett tag sedan. Om den personens möjliga gärning då individen ifråga levde. Du kände honom nog inte. Beethoven.


Några tappra små förklaringar, på frågor som undrat's





En orsak till att en singelmänniskan har hundratalet undertröjor. Kan vara exempelvis att de numra ofta går under andra namn. T-shirt, blues, kofta et cetera. Samt att om jämförelsen med en del kvinnors tretusen par skor eller män som bär samma ställ kläder bara en gång och nästa dag bär ett nytt, även om inte ens en expert i ämnet skulle kunna skilja dem åt. 'Grått är grått, vitt är vitt och svart är svart.' Som någon så sant har velat intyga. Vad är väl talet hundra mot tusen och miljoner? Exempel. Om hundra barn svälter i en stad i Chile och det läggs flera miljoner på en golfbana i Hawaii. Vad är då skillnaden? Att chilenska barn inte blir mätta på scener av fri idrott i OS och att poesi lyfts ut som tävlande gren just däri. Högst troligt. En vän till mig tillbringade en stor del av sin vakna tid som hemlös, med att titta genom fönstret till restauranger i city för att kunna följa gaffelns färd mot munnen och via sitt minspel förmedla hur gott maten måtte smaka, drycken som tömdes för att som ackompanjera sedan. Det verkade vara ett stort intresse hos honom. Samt av viss vikt säkert även rent konstnärligt. Numera är han rik och välmående samt boende i Kanada. Hans konst är att i färg visa sin fotokonstnäriska talang och dess ursprung.

-

Främsta orsaken till att stycket 'Finlandia' av Jean Sibelius, är just finskt. Kan sägas vara att om Sibelius istället skrivit stycket i Norge för att han i så fall skulle ha fötts där, kan vara att det då skulle ha fått ett något annat namn. Men nu var han bosatt i Finland (Suomi, på finska) då han skrev sitt som epos och det är de nog glada för. Men en trolig förlust'else för så många andra.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger
Publicerad 2017-08-31 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP