Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lilla blev STORT!

Jag satt där ute som vanligt bara
och såg mig omkring och
inte hände där nånting...

Så hördes ett sus
var det ett vingslag
jag tittade upp...

Såg en fågel där uppe...
Den tappade nå´t...

Jag lutade mig bakåt...
Något föll ner i mitt knä...

Det var en kvist från en ros...
Ett kronblad från rosen var kvar...
Visset, det togs bort...

Bakom det lyste en knopp upp
den vackraste jag sett
jag gick in...

Den gjorde min dag
den gjorde mitt bord...
Den lyfter ju mig än
för den har ju blivit perenn!




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-07 11:18



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ibland kan en ros, trots den flytt sin kos, vara mer än alla penningträd, om än en gjort sig bred, som själ visst gör ibland, då text sig lästs på land.
Tre buskar i yvig trädgård samt en grön kanna att vattna rosenbuskar med.
2017-09-07

  ULJO
Det lilla kan ibland vara stort och minnesvärt.
2017-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt