Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad fikar de efter...

Jag var 25 år, föll för det som en kägla
och var dag det sen mitt liv gott lyckats prägla
andra sett mig som en avhoppare svikare stor
när jag helt plötsligt blev: En annan sorts fikare...

Det blev kaffe dagarna i ända
teälskarna sa, det är ju att livet skända...

När de kom till mig sen och såg kaffemuggar stå
fulla, halvdruckna, en del i vrår tycktes bortglömda...

De sa, det syns ju nu, sen du slutat med te
att ditt liv gått på tok, aldrig innan vi såg dina
temuggar stå helt OTÖMDA... I rader...

Javisst, sa jag, jag lever i sus och dus, men det
sägs ju att kallt kaffe gör en vacker och blir ju
då en otroligt billig kosmetika som ens yttre
även kan berika...

Nå´t för dig kanske? Får jag bjuda på kall fika?













Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-08 12:18



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
De icke födda
slippa bli gödda
dricka och jom
fika som kom
ej bed nödda.
2017-09-11

  ResenärGenomLivet
Kaffe ska väl vara bra för hjärtat också...nåja, man dricker det man vill...
2017-09-08

  ULJO
Kaffe i alla former. Varm som kall, i glass eller i bakverk eller bara i en kopp är fantastiskt.
2017-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt