Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det skrivna ordet

Bokstäver som hoppar
kring vita pappersark
de skrivs på massan
från björkarnas bark

I lampans varma sken
en penna formar ord
de vävs till en historia
med starka kärleksord

Roman om evig längtan
vid bundet läderband
som huggen ur stenar
på solig sommarstrand

Poeters frihetslängtan
som tagen från livet
ur hjärtats inre rum
det mesta är skrivet

En dagboks blanka blad
ska fyllas med ett öde
om kärleken och sorgen
kring livets stora flöde

Ett brev har betydelse
för dem som det får
ett budskap i glädje
kan läka själens sår

Det skrivna ordets rätt
kan inga krig förstöra
dess blixtklara budskap
kan människan förföra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 513 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-10-03 15:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Läser dina fina ord och mår gott...
2017-10-06

  anits VIP
Så fint skaldat med en hyllning av det skrivna ordet!
2017-10-04

  StinaJ VIP
En fin hyllning till orden och till poesin.
2017-10-04

  Salvation Pepper
"Det skrivna ordets rätt
kan inga krig förstöra"

Gott!
2017-10-04

  Marianne Räf
Bra skrivet å med fina rim !
2017-10-03

  Maria Sundelin VIP
Så sant
För oss som är beroende av att skriva så är orden livsviktiga
2017-10-03

  Larz Gustafsson VIP
"Jack" exemplifierar detta.
"Tänk på att du ska upp i skolan i morgon, Larz!"
2017-10-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt bra sammanfattar du de skrivna ordens stora, betydelse i olika sammanhang.
2017-10-03

    ej medlem längre
Vackert skaldat om ordets skapande kraft och magi.
2017-10-03

  överlevaren VIP
Så bra sammanfattat om det skrivna ordet!
2017-10-03

  Kjell Åhsberg
Fint formulerade ord kring ordens betydelse och viktighet.
2017-10-03

  LenaJohansson VIP
ordkärlek. bra
2017-10-03

  Anya VIP
Vackert om det skrivna. Som bara du kan.
2017-10-03

    ej medlem längre
Klok och vacker text om ordets starka betydelse.
2017-10-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO