Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögats vy

Ett öga i himmelen
ser vad som händer
När känslor svalnat
och kärleken vänder

Ett öga blir tårfyllt
när livet ebbar ut
Då bladen ses falla
och allting tar slut

Ett öga ser ljuset
där tunneln tar slut
Om själen är krossad
så längtar den ut

Ett öga är vaksamt
ser spåren i natten
Där skuggorna smög
över mörka vatten

Mina ögon kan se
precis vad de vill
Blandat med dina
kan kärlek bli till

Våra ögon kan se
det nya kring livet
Men lyd tidens råd
tag inget för givet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 472 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-10-03 20:25



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ögat själens spegel....
2017-10-12

  ResenärGenomLivet
Mycket fint...bra råd på slutet...
2017-10-06

  Eva Helene VIP
Fint och tänkvärt!
2017-10-05

    ej medlem längre
kloka råd
2017-10-05

  Marianne Räf
Jättebra !!!!
2017-10-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärt diktat om ögonen, själen spegel. Ibland talar de mera sanning än ord.
2017-10-04

    Dan Myrbeck
Finstämt vackert skaldat
2017-10-04

  anits VIP
Känslosamt och mycket fint skaldat!
2017-10-04

    ej medlem längre
Känslomättad dikt som klingar vackert.
2017-10-04

  Solstrale VIP
Melankoli med frasering och tonhöjd med bottenklang... Väldigt bra!
2017-10-04

  StinaJ VIP
Så fint skaldat om livets olika skeenden.
2017-10-04

  Salvation Pepper
Ögon, ännu något vi kanske inte till fullo uppskattar i livet.
2017-10-04

  aol
Underbart vemodsvackert skaldat,
2017-10-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO