Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstakvarell

Nu faller höstens färger
från grenar i vår park
vart löv bär en historia
på väg mot jordens mark

De seglar fritt i vinden
som små propellerplan
på skorstenar och tak
kring husen här i stan

De virvlar runt i gräset
på nylagd trädgårdsgång
vid den gröna bänken
där någon sjöng en sång

Av löven som där faller
på höstens sena kväll
det bildas ett konstverk
en färggrann akvarell

En bild från själva livet
ses sakta växa fram
en fröjd för våra ögon
där vid lönnens stam

Jag plockar några blad
och lägger på mitt bord
jag skriver några rader
en dikt med kärleksord

Min höstlövsakvarell
i sen kvällen den lyser
jag älskar höstens tid
av vällust själen ryser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 568 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-10-05 21:18



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
En färgklick i tillvaron....
2017-10-12

  StinaJ VIP
Vackert poetat.
2017-10-09

  Bo Himmelsbåge
En färggrann akvarell, målad med känslig pensel!
2017-10-08

  Lars Hedlin
Oerhört fint :)
2017-10-08

  Maria Sundelin VIP
Ännu en vacker höstdikt
2017-10-06

  ResenärGenomLivet
En mycket vacker tavla...
2017-10-06

  Salvation Pepper
Vacker hyllning.
2017-10-06

  M.Eta
Om man fryser ute när hösten kommer kan man som du ta in några färgspakande löv. Dess glada färger sprider värme.
2017-10-06

  Marianne Räf
Som vanligt, en härlig läsupplevelse !
Visst är det skönt å börja om, igen, med
höst efter en rättså misslyckad sommar!
2017-10-06

  Anya VIP
fint att plocka in några blad. Det tror jag att jag också ska göra.
Fin hyllning till hösten.
2017-10-06

    ej medlem längre
Du målar känslor i min själ med höstens alla färger och former - tack.
2017-10-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Höstens färg
är grann, tur
att Du den fann
innan den försvann!
2017-10-05

  aol
En riktigt fin höstdikt som jag tar till mej,
2017-10-05

    ej medlem längre
Färgstarkt & fint! :-)
2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO