Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Miljoner illusioner

Om jag vann en miljon sisådär
då blev jag omättligt populär
kanske en känd karaktär
i en film eller dokumentär

Nog blev det ett ypperligt liv
min dag skulle bli exklusiv
och jag skulle bli explosiv
ur ett luxuöst perspektiv

Om jag blev en rik miljonär
då gjorde jag nog karriär
som vår tids främste resenär
och avigsidornas egen hetär

Då tog jag nog ingen notis
vad gäller varor och pris
då shoppade jag i Paris
med hjälp av god expertis

Om jag sedan blev less
på business och all progress
då reser jag till okänd adress
för en rekreationsprocess

Om jag vann sisådär en miljon
då kunde jag gå i pension
förränta min slant till biljon
men tyvärr är det nog en illusion

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 462 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-10-03 06:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Det är nog många som funderar på vad de skulle göra om de vann mycket pengar...bra text att fundera på...
2019-10-11

  Stanley Rydell
En mild och skojig satir!
2019-10-09

  överlevaren VIP
Ja pengar underlättar men att leva i överflöd kan ge bekymmer....
2019-10-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra satirisk humor med klös och rytm!
2019-10-04

    ej medlem längre
Humoristiskt rimmat!
2019-10-03

  Eva Helene VIP
Ja, se pengar . . . är till bekymmer för fattig och för rik, skrev och sjöng Thore Skogman en gång. Lagom är bäst, men en utopi för många.
2019-10-03

  Öknens Ros VIP
Önska får man alltid göra, även om miljonvinster.
2019-10-03

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Småler ! Ja jag tror att vi någon gång i livet har sådana illusioner...fin rytm och rim i din humoristiska text!
2019-10-03

    Lena Staaf VIP
En miljon är ganska lagom för att lyfta en över de dagliga ekonomiska bekymren. Tio miljoner blir problematiskt.
Lättsam och rytmisk dikt med fina rim!
2019-10-03

  Maria Sundelin VIP
En dröm de flesta bär på
2019-10-03

  Kungskobran VIP
Härligt humoristiskt.
Tyvärr räcker inte en miljon till så mycket i dag om det är kronor
men det var nog Euro du menade förstås.

2019-10-03

  Kaptenlöjtnant
visst skänker det lycka
2019-10-03

  Feliaxel VIP
Tyvärr så skänker pengar ingen lycka
Men många tror ju det
2019-10-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO