Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland vet jag sällan om jag skall skratta, gråta eller bara 'se överraskad ut'. Texten är från i juni 2012. Inspirationen kommer delvis från att ha läst tidskriften MAD, samt att något ha 'levt livets glada dagar'. Apropå lämpliga samtalsämnen.


Så sagt som det är sant



Repliker från närstående vi önskat att de sagt
och när det faktiskt blir sagt
förstår vi också sanningshalten i det sagda.

1.
'Om jag inte varit din vårdnadshavare när du växte upp, hade vi aldrig blivit vänner eller ens bekanta, om vi bott på samma gård.'

1.
'En orsak till att vi verkligen uppskattar varandra, beror nog på att vi är goda vänner. Istället för att exempelvis tillhöra samma familj.'

1.
'Minns du mig? Jag var en av tjugo sköterskor du fick träffa när du låg på sjukhus efter en operation i hjärnan och var full av smärtstillande och annan medicin och vi som gav dig dessa eller kom och tog prover sex-7 gånger per dygn... ...visst minns du väl just mig då? Nu när det hunnit gå en månad eller så.'

1.
'Hej. Det var jag som körde bilen som var orsak till krocken då du tog dig över ett tydligt målat och skyltat övergångsställe. Här får du en bukett med blommor som plåster på såren. Att jag inte ber om ursäkt beror på att jag glömde mina repliker i hissen upp till avdelningen.'

1.
'Nu när du ändå ligger på sjukhus kan vi väl passa på att operera bort några onödiga organ också? Du är bara sju år och förstår dig inte på ironi och vuxnas skämtlynne? Det är väl ändå inget bra skäl för att... Du är bara ett barn?'

1.
Nu när jag ändå är här och du var nära att dö redan i ambulansen, för att du var så jävla sjuk och hade hög feber och så. Tänkte jag passa på att fråga. Du vet väl att det finns kondomer och andra preventivmedel?'

1.
Är du inte på väg att skrivas ut snart? Att ha varit nära att drunkna och slå sig en smula bara för att någon i bästa avsikter knuffade dig ner i en simbassäng är väl inget skäl för att åka ambulans och se litet glåmig ut. Nu när du ändå är här, du har inte femhundra spänn som ligger och skräpar? Det kostade i allafall en slant att köpa dig en ask blandad konfekt för att gå och hälsa på dig. Va? Litet våld har väl ingen dött av?

1.
(Plats för att själv fylla i några intressanta upplevelser i livet. Gärna i urval, utrymmet är av utrymmesskäl, minst sagt begränsat.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 223 gånger
Publicerad 2018-04-09 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP