Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det rekommenderas att läsa, det kan avhålla dig från att göra, agera. Sens moral. Först om någon dör i en olycka, blir farbar väg farlig att bruka. Innan dess var den blott farbar. Möjligen tänkt morbid.


Några makabra lösningar (avd falska nyheter)





Problem ett.
Det startar en utflykt på sjön Vättern. En båt med pensionärer och barn sänks efter att ha beskjutits med kanon i 'militärt övningsområde', då deras flytetyg seglade vilse i dimman och röken under övningen.

Problem två.
En kvinna på tjugotvå år hävdade självförsvar (i judo) då hon råkade bli utsatt för 'försök till våldtäkt', att hon i stundens hetta, dödade angriparna strax utanför Säffle i Värmland under våren 1997.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-11 10:57



Bookmark and Share


  Silverstripe
Som vi anpassar oss efter såväl sanna nyheter som "fake news". Och poesins uppgift är kanske till viss del att undersökande modellera det som kunde vara som om det är eller har varit eller annat fritt valt tempus?
2018-04-12

  Fulbergarn
problem två helt rätt , de får skylla sig själva, så det är inget problem för mig. Juristerna kanske ser annorlunda på saken
2018-04-11

  lodjuret/seglare VIP
Vad gör människan 'i preventivt syfte'? Om priset för att misshandla någon (våldtäkt är väl bara ett exempel på misshandel?) är döden, utdragen eller mer resolut, då drar sig kanske någon om det kan 'drabba' dem själva? Hur skulle det kunna vara fel? Det händer ju ändå att individer bryter både armar och ben 'i skidbacken'. Då får de väl ta risken att offret för attacken 'slår tillbaka'?
2018-04-11

  the wildcat VIP
hm stämmer faktiskt det där med farbar väg och dödsolycka. hände för två år sen samma hemmavid. stoppskylt varning efter fortlöpande tillbud.
...så visst
behöver vi granska källorna allt är inte bara fejk.
hm problem två...du skriver angriparna. då tänker jag som så
det var starkt - men så finns det tecknat att inte använda mera våld än nöden kräver? men då det är plural som angriper ...behövs nog Fantomen eller kanske Spindelmannen för fixa dylikt koncept. eller har jag fel?

2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP