Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns trettiotvå Berg i Sverige. Det kan vara till hjälp att få veta att Västerås fick stadsrättigheter redan på... Jo, jag vet. Numera heter det kommun. Som i Pariskommunen och ordet kommunist. Låter det bättre med stad, nu?


En smula klartänkt





En dag då Vilma satt på en varm och slät sten ute på landet i trakten av Berg, kom det sig att hon hörde en röst. Den talade till henne som ur tomma luften. Det enda hon kunde se i närheten var en get. Den hade just tagit en fikapaus mellan två tuvor gräs och jobbet med att arbeta som ersättare för lie, gräsklippare eller nagelsax. Rösten verkade ha getens matintag som källa. Barn och getter. Då du tänker på annat, då bräker de fram sitt budskap?

'Om det här är en sjö, var finns då vattnet?'

Bara att det lät som följer.

'If this a lake. Were is the water?'

Förklaringen var enkel.
Det var ett engelskt djur.


(Skrevs med sista meningarna som första ansats.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-11 13:52



Bookmark and Share


  the wildcat VIP
:D
2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP