Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Wilma undrar över en mans hemligheter

Vilka hemligheter ruvar han på? undrar Wilma om en man i hennes bekantskap.
Han verkar vara så svår att nå och man vet aldrig var man har honom. Förra veckan fick han för sig att lura av lägenheten som en välutbildad kvinna äger. Men hon låter sig inte luras utan leker Monsieur Dupin, en kvinnlig detektiv. Om inte bedragaren skulle kunna lägga alla korten på bordet och erkänna sina försåt. Men dimman verkar inte vilja lägga sig och han umgås med sina plantor i sin lägenhet och talar i rebusar: >>xnfght>>. Vem är denne man egentligen? För han är väl en man?
Allt kommer av stenar - vårt ursprung. Mönster upprepar sig. Människors handlingar skiljer sig ofta inte så mycket åt. Bara grader av godhet och ondska.
Wilma såg åt en polis, att hon skulle behöva skicka mannen på en utredning, om hon bara kunde få fast honom. Ett namn och ingenting mer. Så ser hon ett stort kors, en runa, käpplinge eller någon annan stolle. Han älskar datorer. Fetischisten i honom får andra att må illa som gillar närkontakt och att man pratar med varandra 'man till man'. Stenen, bärnstenen skulle kunna göra revan i himlen dräglig, men hon bryr sig inte längre om det himmelska utan har gått ur Svenska Kyrkan. För många år sedan gick hon till sin konfirmationsundervisning och läste hela Bibeln, GT och NT, nästan 4000 sidor, hon lade märke till de viktiga namnen som Mose, Abraham, Isak, Job, Sara och de olika folkslagen som fariseéerna, krigen i Esthers bok.
Mannen med det osynliga namnet plågar Wilma bakom hennes rygg. Ibland känns det som om han lägger sig i hennes säng, vilket kanske inte gör så mycket, så länge han inte gör henne illa, men det är kanske hans avsikt? Det är då hon leker sin s k Kvällsmatiné. I går bakade hon en ungsbakad köttfärslimpa. Hon ville bjuda honom på mat, men ingen kom. Ugnen på 175 grader, ca 40 minuter ska den gräddas, ättiksgurkan smaksätter.








Prosa av Annika Persson
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-24 16:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson