Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av de linjer som trafikerar Stockholm ytterområden samt Citykärnan är den som går till och från Fridhemsplan. Fråga mig inte varför. Jag är inte anställd för att svara på frågor.


Lyhört på nattbussen




Längst bak i bussen satt Torgny och Ellen. Det var tidig natt eller sena kvällen. T. - Rosa är en ko och inte en färg. Det heter svagt röd eller blekt orange. E. - Va? Här har jag gått omkring och trott att rosa är en färg. Kanske heter det skär då? T. - Nej, Det är de homosexuellas och andra sådana där som 'kidnappat' regnbågen och sytt en flagga med granna färger på. E. - Menar du allvar eller? T. - Skär du morötter eller tar du skridskoskären i isen, tar du en grynna för ett skär? Jag säger att färgen inte heter så. Det är bara en nyans eller blandning. Som grön eller brun. E. - Så hur förklarar du grönskan i naturen då? Blandningen av gul och blå, som bildar färgen grön. Är den onaturlig på nåt vis då eller?
Här går jag av på mitten, vid min hållplats. Och hur intressant diskussionen än är så går jag av bussen. Stunden efter Ellens replik utgör en 'akademisk kvart', på ungefär en minut. En kompakt tystnad som ändå medger viss knakande tankeverksamhet inne i huvudet på Torgny. Kom här att tänka på något min bror sagt om sin sergeant i det militära. 'Frågor på det?' Det finns visst någon sorts reklam nu med just den repliken. Kan mycket väl ha sportinfluenser, så kan väl det militära då och då bidra med någonting.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-27 15:36



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Småhumoristiskt att klura på
2018-04-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP