Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kände en gång en människa som hette Jörgen, han har sedan en del år tagit ner skylten. Hans förnamn duger nog lika bra som någon annans.


Något litet om övertygelse, enligt Jörgen




Var bad du senast om inte i badrummet?
En av Jörgens väninnor brukar gå i kyrkan,
ändå kan de umgås. På olika arbetsplatser
där Jörgen varit anställd har det jobbat
människor med litet

olika religion, utan han 'fått spader'
av det. En del människor 'tål inte' att
andra har en egen uppfattning eller tro.
Vilket Jörgen kan 'förstå', rent 'tekniskt'.
Det förekommer ju.

Samtidigt anser han att om en övertygelse
eller religion har utövare som 'vill ta livet
av' de vilka inte 'tror som de', är troligen ute
och cyklar. Eftersom en tro eller övertygelse
väl måste få komma

till en, 'i kärlekens tecken', dvs frivilligt.
En del människor kan ha en annan åsikt än
Jörgen och han reagerar inte med att vilja
andra 'illa', för det. Det är väl bara 'bra' och
'tillåtande' att andra

kan ha och faktiskt 'får ha' sina åsikter? Nu
är Jörgen en lätt fiktiv person, men inte desto
mindre lik eller snarlik, till en del, snart sagt
vilken enstaka och möjlig människa som helst
med ungefärliga åsikter.


Som ateist (eller i alla fall agnostiker) kan
(människor som) Jörgen märkligt nog 'njuta'
även av texter som inte stöder religiös övertyg-
else... liksom av texter som faktiskt ger sig ut
för att göra just det.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-28 20:10



Bookmark and Share


  Fulbergarn
man tycker olika, vad är det med kan man tänka, vissa tycker det är rätt att slå kvinnor, jag tycker sådana ska få stryk.
2018-04-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP