Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Vinterdans

Det faller en skymning
vid älvornas strand
de dansar så varligt
runt silverblått band

Det faller en flinga
så klar som kristall
ett mönster i natten
där rymden är kall

Det spelas så vackert
vid snöflingans borg
prinsessan av vinter
bär ljus i sin korg

På himmelen tindrar
en stjärna så ljus
där snön ligger vit
på strändernas grus

När vinternatt leker
älvor dansar vals
då vill jag vara vaken
och inte slumra alls

Då vill jag få vandra
där snön ligger vit
och gärna bli fängslad
av huldrors invit

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 469 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-12-12 08:30



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Underbar är då bilden här, läsningen skapar efter mer begär, sådan kan stämning i december vara, som ett minne av Lucians barnaskara, tågar på gör ens hjärta o med sig bär...
2020-01-02

  soligajag_1 VIP
En trollbindande text med glitter och glamour som tar dig till den vackraste vinterskruden av alla. Myser och ger mig in i älvornas dans!
2019-12-22

  Lars Hedlin
Ljus vacker och berörs!
2019-12-15

  Eva Langrath VIP
Vintervacker text
2019-12-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som en dans
går denna text
rinnande lätt som
en glad inbjudande
polkett... Tack för den!
Min Skrivande Vän!
2019-12-13

  Yrre VIP
Så bra!!!!
2019-12-13

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina vinterpoesi!
2019-12-13

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt ljuvlig vinterdikt! Och rimmen faller så väl.
2019-12-13

  ResenärGenomLivet
Ännu en härlig vinterdikt som ger så vackra bilder...
2019-12-12

  överlevaren VIP
Vacker vintervy!
2019-12-12

  Eva Helene VIP
Fint i ord och bild!
2019-12-12

  Feliaxel VIP
Vackra vinterbilder i dina ord
2019-12-12

  Solstrale VIP
Synnerligen finstämt och ljuvt att få dina rader till livs! Tack!
2019-12-12

    Lena Staaf VIP
Du skriver så att man börjar älska vintern besinningslöst! Stämningsfullt, trolskt.
Bokmärker.
2019-12-12

  Maria Sundelin VIP
Härlig vinterstämning du förmedlar
2019-12-12

    Birgersdotter VIP
Så vintrigt vacker.
2019-12-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO