Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetiska funderingar om mod


Mod

Vartåt försvinner de modiga ?
Är det bara de rädda som blir kvar ?
De rädda gapar och skriker högt
De modiga har satts i förvar

Tänk om alla rika var snälla
rikedom ger oftast mycket makt
De fattiga har inget att förlora
går samman och bildar en pakt

Uppe på höjden blir fallet så mycket hårdare
så med fötterna stadig på vår jord
går jag med drömmen värd att drömma
att vi sitter tillsammans runt samma bord

Jag letar i de lärdes böcker
men hittar inte min modige hjälte där
hittar mest de elaka och dumma
klokast är min fattige granne här intill

Han har mod att inte kunna allt
Han har mod att erkänna sina brister
Han har mod att ändra sig
Han har mod att att lyssna på andra
Han säger ifrån när vansinnet styr

Det är synd om de rädda
Det är synd om de som råkar stå i vägen för de rädda
Det är synd om människorna sa Strindberg
Annars är det inte så mycket som är synd




Fri vers (Fri form) av Britt Ruuska
Läst 311 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-06 19:36



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Rolig vändning i sista strofen.
Den kommer jag att minnas.
2018-05-08

  Eva Langrath VIP
Fina funderingar omkring vad som är mod. Kanske den som är rädd men ändå vågar göra det svåra har ett stort mod.
2018-05-06

  Johan Strömstedt
Att förvandla den modige till rädd, vems fel är det? Din modige granne tycks vara en människa, som lever i frid.
En rädd hund hugger, den modiga morrar. Din text ger upphov till funderingar. Fint!
2018-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Britt Ruuska
Britt Ruuska