Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygghetens famn

Sig höstens mörker sänker
och daggens droppar blänker
då dagen når sitt slut
du vill till frihet längta ut

Oss ständigt livet minner
om tiden som försvinner
likt vågor på ett hav
som friheten dig gav

När hoppet är det sista
av önskningar som brista
finns inte mer att få
vi måste kanske gå

Då allt en gång fullbordats
och alla minnen jordats
är livets afton tid
där stjärnan lyser blid

I kvällens sena timmar
där aftonstjärnor glimmar
var tanke söker ro
i livets trygga bo

Vi sorger må förjaga
och prövningarna taga
som möts på vårens stig
du vet, jag älskar dig

Då varje kval har domnat
och kvällens bris har somnat
in mot en evig strand
du tar min trygga hand

Där nattens skuggor skingras
och alla smärtor lindras
är paradiset hamn
där uti trygghetens famn

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 330 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-15 16:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Högstämd dikt som också är en kärleksförklaring. Trygghet hos den älskade.
2024-01-16

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt som ger mig ro.
2024-01-16

  Maria Sundelin VIP
Full av känsla
2024-01-16

  Kungskobran VIP
Tack för din fina dikt, inspirerade till denna.dikt

I ett land där friden bygger bo
där vill jag verka och finna ro
Var hittar jag denna plats
varthän styr jag min seglats
Har seglat över vida hav
har nästan gått i kvav
Efter år av sökande efter ro
kom jag på att det är på havet jag vill bo





2024-01-16

  Blomma-Stjärna VIP
en verkligt trösterik dikt då tilliten till livets gång lyser igenom - vi har en tid här och vi har förhoppningsvis någon vi har kär...
2024-01-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO