Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min innersta vilja

Inte mer ska jag ut
på det farliga hav
där så många gått vilse
och seglat i kvav
och blivit borta
i okända vatten
Ej mer ska jag ängslas
i stormarnas brus
eller söka förgäves
ett hjälpande ljus
som kan visa mig
väg genom natten

Inte ska jag mera
gå otrygg i land
där det ofta kan mörkna
och storma ibland
så man ljussken
och en hamn kunde önska
Ej mer ska den blomma
som kallas min själ
vara rädd att det handlar
om död och farväl
när min sommar
har slutat att grönska

Inte mer ska min själ
längta bort eller fly
och precis som ett
jagande moln i sin sky
bort mot ännu
en ödslighet ila
Ej mer, nej aldrig mer
för det stora har skett
att hos någon jag anat
men aldrig har sett
har jag funnit mitt hem
och min innersta vila

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 895 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-24 07:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbart när man har hittat hem...
2019-09-30

  Blomma-Stjärna VIP
en poesi så vacker och hemsk
och mitt i det sorgliga
vilsam
tröstande

själv får jag fram en i media välkänd bild av en liten pojke
i Adidaskor
uppspolad på stranden
och döden är där
den lilla flyktingens hem
och vila..


2019-09-25

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2019-09-24

    Lena Staaf VIP
Väl komponerad dikt som ger tankar till " de gamla skalderna" Lagerkvist, Karlfeldt, Stagnelius...
Landar mjukt och vackert på slutet.
2019-09-24

  Bjarne Nordbö
Att få till det med rim som du får är gott.
2019-09-24

  StinaJ VIP
Berörande och igenkännande landar orden inom mig. Precis vad jag behövde idag. Tack :)
2019-09-24

  M.Eta
Fin text som känns att du funnit tryggheten i dig själv!
2019-09-24

  Maria Sundelin VIP
Ibland går vi vilse inom oss själva
2019-09-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO