Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomtegubbens vrede

Tomtegubben klädd i rött
är så gammal och så trött
när det lackar emot jul
tycker inte det är kul
att han måste flänga runt
det kan inte vara sunt

Ty tomten han är bara lat
tycker det är gott med mat
han låter sina nissar små
få arbeta till de blir blå
som belöning de får gröt
av tomtemor så söt

Men efter julen blir han bra
då visslar han tralla lalla la
dansar fram och hälsar glatt
klädd i snygg kostym och hatt
han har stuga vid en strand
på någon ö i fjärran land

Med många flickor sköna
och palmer vackert gröna
där bor han nästan året ut
men sedan tar humöret slut
när tomtegubben åker hem
och måste lägga på en rem

För att julen ska bli bra
tomten jobbar natt och da’
då blir han trött och sur
ofta tar han sig en lur
om någon väcker honom då
får den stackaren smaka på
hela tomtegubbens vrede
då är han värre än den lede

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 273 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-09 07:12



Bookmark and Share


  Susen VIP
Välskriven dikt med tankeväckande inslag. Bra rytm med fina rim
2021-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om tomtegubbens liv och leverne.
Tycker att han skall pensionera sig, för allas bästa.
2021-12-10

  Blomma-Stjärna VIP
fint diktat och kul att läsa; en riktig diktator är han, den här tomten och fastän gammal nog för att gå i pension flyger han från sitt paradis till jul för att sko sig gott på nissarnas arbete!
2021-12-09

  AiA Maria den fria

Ja nog har även julen sina sidor...


Här Tomtegubbars

Doktor Jekyll and MR Hyde

Tack!
2021-12-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
En vers med riv
i sitt driv och
tomten i sin giv
får också till liv
borde förbli i
sitt gröna kollektiv
via datorn föra fram
sina motiv & direktiv...

2021-12-09

  Feliaxel VIP
Det var en förskräcklig tomte
2021-12-09

  Maria Sundelin VIP
Man ska inte reta upp tomten
2021-12-09

  Öknens Ros VIP
En tomte som har humör
Det säkert många stör
Tomten bör ju snäll vara
I synnerhet när han ska fara
Dela ut sina klappar
Då måste allt klaffa
2021-12-09

  Solstrale VIP
Stackars gubbe, Tomten där inte en gentleman, men men, din vers ger perspektiv och flödar fram med driv!
2021-12-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO