Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bryt ej in, ej av, bryt ut!

När man träffar nya människor
och minglar med dem på nå´n träff
berättar de ofta om sitt status,
vad de arbetar med, var de bor
och vilka kändisar de känner...
Vilket yrke deras partner har...
Så surrar det på hela laget runt...
Och dyker nya stjärnor upp
i denna grupp, rullas likadant
berättande upp och på igen...

Men jag...

Hoppas ju alltid på, att nå´n skulle
berätta om en bra eller dålig bok den
har läst, senaste filmen den har sett på
stan eller på TV som kan ge samtalet
en stimulans åt något annat håll...
Svänga på litet om själva drivet i livet...

I den rollen agerar jag mest, ja bäst
och berättar glatt vad jag har läst och
har sett som många underbara
stunder mig gett...

Guld ju det vore att få till mer äkta
liv och driv i pratet, slippa
det eviga ego tjatet...
Jag är...

Men ofta känner jag att nå´n
tittar på mig lite snett
om detta har väl för
17 inte alls någon bett
om att få höra...






Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-03 19:49



Bookmark and Share


  Fulbergarn
byt ut yta
mot innehåll
och se ut
2018-09-05

  Feliaxel VIP
Tråkigt att människor är så självupptagna
2018-09-04

  ULJO
Tråkigt med människor som måste spänna sina muskler. Varför inte vara sig själv utan att briljera
2018-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt