Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min (och andras) lott att en smula förklara mera verkligheten, för en hittills obildad allmänhet som lider den bristen att de inte har tillgång till andra människors högst privata universum.


Uttryck för mental dans




Den som av olika skäl måste avstå från
kroppsrörelse kan med fördel lyssna
till musik och tänka sig de olika rörelser
kroppen kan utföra och som omtalas

som dans, varvid även huvudet och av
känslorna sägs utgöra en icke så liten
del av arbetet som kroppens olika delar
utför under själva utförandet av dans.

Bara att mental dans skiljer sig en smula
just genom att den är mera tänkt och
drömsk. Icke så litet påminner denna
sport om förälskelsens som olika faser.

Särskilt om föremålet för ens övningar
är lätt frånvarande vid tillfället ifråga.
Även om detta först kan te sig som ett
aber, en så kallad 'nackdel', till förfång

för envar möjlig som enskild individ.
Fantasins värld kan vara just fylld till
en nära nog bristningsgräns av en
mängd olika utföranden och försök

därtill. Dessa då något kunna ses som
en fin ersättning för de begränsningar
som mera kroppsligt utövande kan
tyckas begränsas till och av, troligen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-25 20:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna berör mig.
2018-10-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
D är kom Du på
A tt alla kan vi nå
N å´t parskutt då
S å då i en dröm
* utan att va´ Två...
2018-10-27

  danne //
Filo sofi i lr på högnivå i bildad så väl en obildad tänkande värld så har du verkligen hittat huvudet på spiken.

Ett utmärkt märkande även i min ödmjukaste ton måste detta ses med konstruktiv kritik för mitt egna tänkande även fast mina ögon ej når in till dessa platser av frivilja men till dig min lodjuret/seglare ett fång med liljor av koloristisk styrka jag giva dig.

Mycket bra ord i meningar som får den instängda att lätt öppna sina dörrar ...

tack!
2018-10-27

  Gunwale VIP
Vad fint skrivet! Den inre dansen är inte mindre verklig än den yttre, ifall nu någon tänker (!) sig det.
2018-10-25

  Viksten
Härlig
Begåvad text

2018-10-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP