Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skåpmat ur arkivet (fundra)

 

Varje människas

personliga rätt

i livet

är att vara

en gyllene

 

medelm8.

I allt!

 

För att inte

tala om att vara

en fulländad 0.

En genial figur!

 

 

(En indisk uppfinning

som långsamt,

via araberna och Spanien,

vandrat upp till oss

i Norden.)

 

 

 

källa:

 http://www.nyteknik.se/popular_teknik/kaianders/article234579.ece

 

 

p.s. av förekommen anledning:

8 utläses som fortsättning på föregående, dvs medelmåtta, 0 som nolla

 




Övriga genrer av Minkki VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-03 21:01



Bookmark and Share


    Annika J
En spännande text som tål att läsas om och om igen!
2018-11-05

    ej medlem längre
Ja!
Siffror!
Och
en referens
till min faders
favorittidskrift.
2018-11-04

    ej medlem längre
Fin lek med siffror och ord. Håller med dig om att nollan är en mycket användbar uppfinning inom matematiken. Vet inte vad åttan syftar på, men jag tänkte på oändligheten om 8 vänds horisontellt.
2018-11-04

  Larz Gustafsson VIP
En nolla kan man fylla med något. Det går inte med en etta.
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP