Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Utanförskap

Sol över landskapet
där vi bor och lever
åkern med lera
där trivs vi så bra
blasten ovan gjord
och vi därunder
strålar värmer oss
vi blir något att ha

Maskiner plockar oss
sorterar oss noga
de andra i lådor
och jag i ett eget fack
jag som är så vacker
brun men lite rynkig
en konstig hantering
nu blir jag så lack

Till butiken bär det
men jag blir kvar
på åkern med flera
inget för finare gap
bonden kommer
och plockar oss upp
han vänder och vrider
naturens utanförskap

Vi hamnar i högen
bland sopor och skräp
ratade för finbordet
och inget att spara
en fågel passerar
tar mig i sin näbb
jag flyttas till ängen
där jag nu får vara

Sol över landskapet
där jag bor och lever
tillsammans med ungar
så fina vi kan bli
bonden han kommer
och plockar oss upp
potatis för finsmakare
så där fick han tji

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 467 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-12-03 10:43



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Älskade knöl
2018-12-10

  Fulbergarn
Utanför kommer in i värmen! Ett klassiskt tema, välskrivet och finurligt
2018-12-10

  Lars Hedlin
Väldigt bra!
2018-12-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och tänkvärd text om denna goda knöl, älskad trots sin lite trista utsida. Insidan är desto bättre:)
2018-12-04

  Anya VIP
En knöl värd sin vikt i guld. Annorlunda infallsvinkel. gillar.
2018-12-03

  Linda CH VIP
Bra text! Kan tolkas på flera sätt.
2018-12-03

  Blomma-Stjärna VIP
en underbar och finurligt god potatisversion på temat "den fula ankungen som blev en vacker svan" -
2018-12-03

  Maria Sundelin VIP
Naturens finurlighet
2018-12-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra text, vars innehåll passar i olika sammanhang!
2018-12-03

  lodjuret/seglare VIP
Bara att vara människa är ett brott. Inte bara att vara barn alltså. De flesta människor börjar sin bana som just barn. Bara för att sedan ha oturen att sedan växa upp och kanske bli minst femtio år eller så. 'Flykten till framtiden', filmen, hade den anständiga idén att människan bara fick fylla trettio. Det var en fix idé. Att du skriver underbara texter trots att du är över de trettio, utgör här ett fint undantag.
2018-12-03

    ej medlem längre
superb
2018-12-03

  Öknens Ros VIP
Utanförskap finns överallt.
2018-12-03

  Feliaxel VIP
Potatisens livscykel så bra beskrivet
2018-12-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO