Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tal om Nalle! Björn!

Det skulle bli bröllop, min mans syster
skulle gifta sig med Mac. Hans mamma var
fransyska, hans pappa skotte... Det var
första gången mamman var i Sverige...
Detta var i december. Kallt, grått
och snöslask... Dimman hängde
tung över stan... Just den dagen
skulle vi alla gäster samlas
för att lära känna varandra
lite mer före bröllopet...

Men inne var det inte grått, kristall-
kronorna lyste vackert, de tända ljusen
och blommorna på det snyggt dukade
bordet, fick oss att känna mer vår-
känsla, än julkänsla, nej bröllopsfest
så klart...

Det blev en glad stämning fort. God mat
och kaffe bjöds... Och drycker av olika
slag...

Den yngsta av alla var vår son Björn, han var
1½ år. Min man kallade honom för Brum-Brum...
Detta hörde min svägerskas blivande svärmor...
Hon sa:- Mon Dieu heter pojken BROOM-BROOOM?
Aldrig någonsin hade hon trott att i detta land i
kalla norden skulle någon komma på att döpa
sitt barn till BROOOOOM-BROOOOOM!
Det var ju bara för bra helt otroligt!
Och sååååå vackert... .. .
DET LÄT!!!

Sen efter någon vecka kom det en stor
adventskalender till Björn, 24 luckor att
öppna... De öppnades... Den hamnade i ett
hörn sen... Jag lyfte upp den... Då hörde jag
hur det skramlade till i den, vände på den
såg då på baksidan att där var det
också luckor att öppna...

Sonen och jag petade upp dem,
ut kom solar, stjärnor, månar,
runda ringar, fyrkanter,
rundlar...

Hängare och krokat att hänga upp allt på...
När det var gjort hade vi den vackraste mobil...
Figurerna var i guld, silver och vitt, när ljuset
lyste på mobilen... Såg den ut som en strålande
sol så vacker... Hade jag inte skakat till den när jag
tog upp den, hade vi missat hela härligheten...

Den hade vi sen i vårt fönster alla år i december
och januari... Men trots att vi var så rädda om
så gick den i sönder... Ändå...













Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 183 gånger
Publicerad 2018-11-21 22:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Spännande historia. En del människor köpte sig någon version av IMac, en färgglad o lätt trekantig dator då den första modellen kom (1998 ungefär), den var trekantig och hade ännu oöverträffade ritprogram...
2018-11-22

  Lars Hedlin
Härligt och fint :)
2018-11-22

  ULJO
Fint. Inspirerade jag dig
2018-11-22

  Feliaxel VIP
Fint minne att bevara
2018-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt