Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dagbok, Torsdag den 3 Januari 2019, om tid och lust infinner sig, läs gärna Bokslut I. Livet er kunstens formål, Asger Jorn - 1941, på svenska, livet är syftet med konst


Bokslut II

 

Igår hittade jag igen en gammal god vän på nätet. Jag försvann ur hennes liv i oktober år 2015. Jag försvann från alla det året. 

Eftersom jag varit död i drygt tre år känns det konstigt när jag försöker lyfta min vänstra arm i ett försök att vinka. Jag har inte vinkat till någon sedan sommaren år 2015. Jag tycks dock erinra mig att jag var ganska bra på att vinka. Om jag inte missminner mig så var det många som vinkade tillbaka när jag lyfte min vänstra arm. 

Konsten att vinka. Finns det en manual? Vågar jag vinka? Vad kan konsekvenserna bli om jag finner modet att lyfta den vänstra armen? 

Kommer Skam och Skuld att bli bjuden på en överdådig festmåltid? Kommer de att mumsa, slafsa och slurpa? 

Vad är det värsta som skulle kunna hända om jag vågade att vinka? 

Någon viskar i mitt öra. 
- Erica Concordia, älskade människobarn, våga göra. 

 

 




Prosa av Concordia
Läst 261 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-03 16:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I min läsning av texten blir förutom att texten är välskriven styrkan att trots det osagda är tydligheten gängad i ett vardagligt fenomen - rädslan att göra fel i flocken. En nog så viktig reflektion att göra i en ytsurfande värld.
2019-01-05

  Concordia
Hej Katten,

Tack för din berörande kommentar. Oj, vad glad jag är att jag vågade vinka. Mest glad är jag över att du såg det och att du vinkade tillbaka.
2019-01-03

  KattenKin VIP
Antingen har du ändrat på texten sista timmen, eller så har min läsförståelse blivit bättre... skulle tro att det är det sistnämnda. Hur kunde jag missa inledningen? Älskade vän, äntligen! Jag gråter.
2019-01-03

  KattenKin VIP
Att vinka till världen på något som helst sätt efter lång tid som död är svårt, oerhört svårt, men nödvändigt. Bara att blunda framåter och göra det. Det värsta som kan hända är att inte göra det. Man sviker sig själv.
Fin text med fint budskap, och med vackert slut.
2019-01-03

  Concordia
Hej Otippat,

Din reflektion är rimlig. Om vi inte vågar agera får vi inte veta vad vårt beteende kunde utmynnat i.

Jag själv är lite feg ibland och agerar då först när jag blivit stärkt av exempelvis en uppmuntrande kommentar från någon vänlig själ.

"Någon viskar i mitt öra.
- Erica Concordia, älskade människobarn, våga göra".

Tack, Otippat, för din kommentar. Jag blir jätteglad att du tog dig tid att skriva en kommentar.
2019-01-03

    ej medlem längre
Hur ska man veta om man aldrig vågar?
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Concordia
Concordia