Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med hopp om att alla gränser en dag är ett minne blott.


justice?


Min vän hade fru och barn,
ett jobb och språket.
När han helt plötsligt,
hamar i migrationsbråket.

Någon bestämmer;
Han får inte stanna kvar!
Fattade den personen
konsekvenserna av vad det innebar?

Han hade byggt upp ett
värdigt liv här bland \"oss\",
var varken kriminell,
eller nå´n som slåss.

Han och hans fru hade
som sagt en dotter,
men fick en av
migrationsverkets nitlotter.

En dag fanns de inte längre här
att hälsa på och besöka.
Förstår inte varför,
de gjorde allt för att försöka,

passa in
och vara \"svenska\",
men de hade ingen plats här-
för de är \"utlän´ska\"?

Jag är upprörd
och saknar mina vänner.
Orolig för framtiden
och för de som inget känner....






Fri vers av harmoonia
Läst 423 gånger
Publicerad 2006-06-25 20:36



Bookmark and Share


  Spirit
Det var väl talat! Jag känner också din hopplöshet dessa byråkrater med för hård pott träning är oftast inte snälla.
2006-06-29
  > Nästa text
< Föregående

harmoonia
harmoonia