Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hatar sommaren


Jag hatar sommaren
Jag hatar att se er springa omkring och kladda
ut med bara ben, gitarrer, viner och filtars sång
in i varandra med vaniljen och mjukglassen ladda
långt från bilar i en stadspark där solen går sin gång

Jag hatar att se alla överlyckliga människor
dansa kring i blindo och skratta inför en temperatur
inför livet som skit och inte det minsta för bra utan skor
ibland ser man vackra ängar fyllda av dygnans nötkreatur

Jag älskar regnet och önskar er alla ner till min nivå
där alla är lika bittra , där fåglar trippa på tå
men alltid flyga och kvittra jävel tätt inpå så
bakom regnets sporadiska tårarar kan man älska och må

Jag hatar värmens svett och dess vidriga stank
det är en jävla neger värme under ett kort straff
där flocken hyllar sig självt illa länge och gnor sig blank
för att inte uppskatta allt där man står stilla i solen paff




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 323 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-29 05:34



Bookmark and Share


  danne //
Öppenhet rak på sak kanske bra.
visst finns en sån känsla i även lilla jag.
och alla andra . Bra skrivet att plocka fram denna inneboende plats som vi andra knappast törs ibland benämna .

2019-06-29
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B